AKTUELNO

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić danas je Osnovnoj školi "Aleksa Dejović" u Sevojnu donirao 40 lopti i najavio početak akcije Oprema za 100 fiskulturnih sala u celoj Srbiji.

- Želimo da ojačamo školski i rekreativni sport. U školama će biti obnovljeni sportski rekviziti, zamenjene košarkaške table, obruči, mrežice, kao i golovi i mreže za odbojku. To će biti urađeno u svih 100 škola u Srbiji koje su obuhvaćene ovom akcijom - rekao je Udovičić.

Akciju je pokrenulo resorno ministarstvo u saradnji sa Savezom za školski sport.

Ministar je najavio i nastavak akcije Sport u škole u Sevojnu od narednog meseca.

- Imali smo problema sa realizacijom ove akcije u Sevojnu, ali želimo da se ona nastavi kako bi sa dva dodatna besplatna časa pružili deci šansu da se besplatno bave sportom. Želimo da sport postane način života, vaspitanja i budućnosti mladih - naglasio je Udovičić.

Udovičić je najavio i da se uz pomoć Ministarstva i međunarodnih fondova u Sevojnu raditi trim staza i igralište za decu, a u saradnji sa Ministarstvom obrazovanja, Kancelarije za javna ulaganja i grada Užica Sevojno će početkom naredne godine dobiti novu sportsku salu vrednu 73 miliona dinara.

- Želja nam je da ojačamo sportsku infrastrukturu i motivišemo sve građane da se bave sportom i da on bude dostupan svima - rekao je Udovičić i istakao da je zahvaljujući ulaganjima u sport Srbija u poslednje četiri godine osvojila 136 medalja na međunarodnim takmičenjima, dok je taj broj od 2000. do 2014. godine iznosio 119 medalja.

#Sport

#Vanja Udovičić

'